Διατροφή
14.02.12 | Διατροφή

Η Διατροφική Αξία του Ψωμιού

Η μεγάλη θρεπτική αξία του ψωμιού αναγνωρίζεται σε όλα τις διατροφικά μοντέλα σίτισης. Επιστημονικές μελέτες καταλήγουν ότι η κατανάλωση ψωμιού αποτελεί υγιεινή επιλογή, καθώς περιέχει θρεπτικά συστατικά, που ωφελούν πολλαπλά τον οργανισμό. Το ψωμί, όπως και όλα τα υπόλοιπα δημητριακά, αποτελεί σημαντικότατη πηγή υδατανθράκων και πρέπει να συμπεριλαμβάνεται, με μέτρο, στο καθημερινό διαιτολόγιο. 

Η διατροφική αξία του ψωμιού εξαρτάται από το αλεύρι, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του, επειδή η διαδικασία της άλεσης καταστρέφει μεγάλο μέρος των θρεπτικών συστατικών.

14.02.12 | Διατροφή

Ισορροπημένη διατροφή

Τα τελευταία χρόνια, η σωστή διατροφή παίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχει πλέον ευρεία ευαισθητοποίηση προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της πληροφόρησης και της ενίσχυσης της κατανάλωσης υγιεινών τροφίμων. Ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπερλιπιδαιμία, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος και διάφορές μορφές καρκίνων έχουν συσχετιστεί με διατροφικά λάθη. 

Πλέον όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών τείνει να δίνει βαρύτητα στην κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, που δεν επιβαρύνουν την υγεία τους αλλά και τροφίμων, τα οποία είναι κατάλληλα για την πάθησή τους. Αποτελεί γεγονός ότι οι πολίτες άρχισαν τα τελευταία χρόνια να αποκτούν διατροφική συνείδηση, να γίνονται πιο επιλεκτικοί στις διατροφικές τους επιλογές και να είναι πιο αυστηροί κριτές στα τρόφιμα, που τους προτείνουν να καταναλώσουν.

Διαφήμιση

Καταστήματα

Σήμερα η ΒΕΝΕΤΗΣ διαθέτει ένα δίκτυο άνω των 70 σημείων πώλησης.
Βρείτε ένα κατάστημα κοντά σας!

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
210-2896400

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Περισσότερα» για να δείτε λεπτομέρειες. Περισσότερα.