Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Νέα

Στην εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ οι χώροι εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης

Στην εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ οι χώροι εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην εταιρεία  ΒΕΝΕΤΗ οι χώροι εστίασης της  Εθνικής Πινακοθήκης

Υπεγράφη πενταετής σύμβαση  για το αναψυκτήριο «Ιλισσός» και το εστιατόριο «Παρθένης»

 

O Έκτορας Μποτρίνι στα ηνία του εσιατορίου «Παρθένης»

Σύμβαση με την Εθνική Πινακοθήκη υπέγραψε η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ βάση της οποίας αναλαμβάνει το εστιατόριο και το αναψυκτήριο του ανακαινισμένου κτηριακού συγκροτήματος που εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου του 2021. Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται στα πέντε χρόνια.

Το νέο αναψυκτήριο θα λέγεται «Ιλισός» καθώς τοποθετείται νοητά πάνω από την κοίτη του ποταμού Ιλισού ενώ το εστιατόριο θα φέρει το όνομα  «Παρθένης» προς τιμή του ζωγράφου Κωνσταντίνου Παρθένη.  Στα ηνία του νέου εστιατορίου θα είναι ο διακεκριμένος Σεφ  Έκτορας Μποτρίνι.

Στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τη μίσθωση  των χώρων εστίασης της Εθνικής Πινακοθήκης που προκηρύχθηκε στις 5 Ιανουαρίου, η προσφορά της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ υπερείχε κατά 80% σε σχέση με τη δεύτερη καλύτερη.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μισθώνει το εστιατόριο 208,85 τ.μ.  στον Γ’ όροφο του δεύτερου κτηρίου με πανοραμική θέα της Αθήνας καθώς και το αναψυκτήριο στο ισόγειο του πρώτου κτηρίου, με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κτηριακού συγκροτήματος. Το αναψυκτήριο έχει συνολικά εσωτερικούς χώρους 278,65 τ.μ. και εξωτερικούς χώρους 281,50 τ.μ.

Το αναψυκτήριο «Ιλισός» και το εστιατόριο «Παρθένης» θα λειτουργούν ταυτόχρονα κατά τις ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Οι δύο χώροι όμως μπορούν να λειτουργούν και πέραν του ωραρίου της Πινακοθήκης, καθώς διαθέτουν ξεχωριστές εισόδους.

Βάση της σύμβασης, η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ θα παρέχει επίσης κατά αποκλειστικότητα υπηρεσίες catering στις εκδηλώσεις τρίτων στους χώρους της Πινακοθήκης.

Η έναρξη λειτουργίας των δύο χώρων θα ανακοινωθεί σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *