ΨΩΜΙ με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη
Ψωμί με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (54) και χαμηλό σε σάκχαρα (2γρ/100γρ). Συγκρίνοντας το ψωμί αυτό με το λευκό ψωμί (σύμφωνα με τους πίνακες USDA) θα δούμε ότι το ψωμί GLYXBROT, περιέχει 13γρ πρωτεϊνων/100γρ, ενώ το λευκό ψωμί περιέχει μόλις 8γρ πρωτεϊνων/100γρ, όπως και σημαντικό ότι περιέχει 6γρ φυτικών ινών/100 γρ, όταν το λευκό ψωμί έχει 2,33γρ φυτικών ινών/100γρ προϊόντος.
Σε ότι αφορά τα γλυκαιμικό δείκτη, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη συνδέονται με παχυσαρκία και με αύξηση ενδοκοιλιακού λίπους. Όσο χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη έχει μία τροφή τόσο καλύτερα αφομοιώνεται προκαλώντας ήπια έκκριση ινσουλίνης και προστατεύοντας από απότομες μεταπτώσεις του σακχάρου στο αίμα. Η ήπια έκκριση ινσουλίνης δίνει στον οργανισμό την δυνατότητα για μεγαλύτερη λιπόλυση και καύση λιπαρών οξέων, και προστασία του γλυκογόνου. Το προϊόν αυτό, περιέχει, αλεύρι σίτου το οποίο το οποίο είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, δηλαδή των βιταμινών που ενισχύουν την σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Επίσης το αλεύρι σίτου που περιέχει, είναι πλούσιο σε θρεπτική αξία λόγο της γλουτένης που περιέχεται σε αυτό. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η γλουτένη αποτελεί μία πρωτεϊνη πολύ καλής ποιότητας. Οι φυτικές ίνες συντελούν στην καλή λειτουργία του εντέρου, προστατεύουν από καρδιαγγειακές παθήσεις, συμβάλλοντας στην αποβολή της χοληστερίνης και στη μείωση της κακής (LDL) χοληστερίνης και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.
H επιστημονική επιμέλεια γίνεται από την επιστημονική ομάδα διαιτολόγων MEDIΔΙΑΤΡΟΦΗ.