Προφίλ

ΒΕΝΕΤΗ. Η εταιρία που άλλαξε την ιστορία της αρτοποιίας στην Ελλάδα

H εταιρία ΒΕΝΕΤΗ ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1948, όταν στη Ν. Ερυθραία (Σημερινή Κηφισιά)  άνοιξε τις πόρτες του ο πρώτος Φούρνος ΒΕΝΕΤΗ. Με απόλυτο σεβασμό στην παράδοση, στην ποιότητα και την άψογη εξυπηρέτηση, από το 1948, ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνική εστίαση, προσφέροντας καθημερινά κορυφαίες, απολαυστικές δημιουργίες.

Πρωτοποριακές γευστικές εμπειρίες

Ανακαλύπτοντας πρώτη τα μυστικά της πρόσμειξης αγνών υλικών, παραδοσιακών γεύσεων και διεθνών τάσεων, δίνοντας έμφαση στην  έρευνα και την πρωτοπορία, η ΒΕΝΕΤΗ προτείνει διαρκώς νέες γευστικές εμπειρίες και υπηρεσίες, χαράσσοντας τον γευστικό χάρτη της ελληνικής αγοράς.  Μόνο την τελευταία πενταετία, η εταιρία έχει δημιουργήσει περισσότερα από 500 διαφορετικά νέα προϊόντα.

Αλλάζοντας την ιστορία της εστίασης

Η ΒΕΝΕΤΗ, κατέχοντας ηγετική θέση στην ελληνική αγορά, αντιλήφθηκε ότι οι σημερινές ανάγκες του καταναλωτή έχουν αλλάξει, καθώς δεν έχει σταθερά γεύματα και εργάζεται ως αργά.

Έτσι, την τελευταία δεκαετία, η εταιρία ΒΕΝΕΤΗ κάνει τη μεγάλη τομή στην αγορά της εστίασης, της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής: τέσσερα νέα πρωτοποριακά concept καταστημάτων, τα ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL τα ΒΕΝΕΤΗ 1948 τα VENETI Go και τα Veneti Jackson αλλάζουν, μια για πάντα, την έννοια και τη συνολική εικόνα του ελληνικού φούρνου. 

Κρατώντας τα ίδια αγνά υλικά, τον ίδιο σεβασμό για το ψωμί, τα κλασσικά αρτοποιεία εξελίσσονται σε έναν πολυδιάστατο χώρο ολιστικής, γευστικής εμπειρίας προσφέροντας καθημερινά: πλήρες πρωινό, πλούσιες ποικιλίες καφέ, επώνυμα γλυκά και σπιτικό φαγητό.

Το πρώτο franchise αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα

Όντας η πρώτη εταιρία στην αρτοποιία  – ζαχαροπλαστική που χρησιμοποίησε τη μέθοδο franchise, η ΒΕΝΕΤΗ αποτελεί  σήμερα την πρώτη επιλογή για τους επαγγελματίες του κλάδου, που επιθυμούν μια δική τους επιχείρηση.

Ένα εκτενές δίκτυο

Σήμερα, μετά από σχεδόν 7 δεκαετίες και πλέον συνεχούς ανάπτυξης , η ΒΕΝΕΤΗ δραστηριοποιείται σε κλειστές και ανοιχτές αγορές, έχοντας αναπτύξει ένα εκτεταμένο δίκτυο, με περισσότερα από 110  σημεία διάθεσης προϊόντων.

Σε αυτά τα πλαίσια, η εταιρία έχει δημιουργήσει πέντε  νέα καταστήματα διεθνών προδιαγραφών, μέσα στον Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Δημιουργώντας τις εγκαταστάσεις και τις προδιαγραφές ποιότητας  του αύριο

-Υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής στη Λυκόβρυση Αττικής, συνολικού εμβαδού 14.000 τ.μ., που πληρούν τις απαιτητικότερες  προδιαγραφές ποιότητας.

-Μονάδα 10.000 τμ στη Θεσσαλονίκη.

– Έκταση 50 στρεμμάτων  στη Βοιωτία, όπου σύντομα θα ξεκινήσει τη λειτουργία της νέας μονάδας παραγωγής.

-Ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ποιότητας, σε όλους στους χώρους παραγωγής καθώς και σε όλα τα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ.

Θυγατρικές εταιρίες

-CALIFORNIA FOODS AE Εταιρία που πραγματοποιεί επενδύσεις ανάπλασης, αναβάθμισης και διαχείρισης σημείων πώλησης σε κλειστές αγορές, όπως μεγάλα εκπαιδευτικά ιδρύματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πολιτισμού και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Καθημερινά προσφέρει τα προϊόντα της σε 20.000 περίπου καταναλωτές ειδικών διατροφικών απαιτήσεων. Το διάστημα  2017-2019, ήταν στρατηγικός συνεργάτης  του Φεστιβάλ Αθηνών, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στο Ηρώδειο.

-FIRST CLASS AE Εταιρία εμπορίας προϊόντων ζύμης, που δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Διαθέτοντας περισσότερα από 200 προϊόντα, η FIRST CLASS διεκδικεί δυναμικά την πρώτη θέση στην ποιότητα, το σέρβις και την ποικιλία προϊόντων, καθώς μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις κάθε επαγγελματία, στο χώρο της αρτοποιίας και της μαζικής εστίασης (HORECA).

VENICE ΒΟUTIQUE CATERING H εταιρία catering  με αντικείμενο τη διοργάνωση εκδηλώσεων υψηλών προδιαγραφών.

CREMERIA (2022)  Η εταιρεία αναπτύσσει νέες επιχειρηματικές ιδέες, στο χώρο της εστίασης με τη δημιουργία του νέου Γαλακτοπωλείου Cremeria και διεισδύει στις αγορές του delivery only με το νέο project Dark Kitchen, με ποιοτικά burger και pizza.