Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

«Από Καρδιάς ΒΕΝΕΤΗ»

Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, από το 2010, η εταιρία ΒΕΝΕΤΗ έχει θεσπίσει την ενέργεια «Από Καρδιάς ΒΕΝΕΤΗ»: Σε όλα τα καταστήματα ΒΕΝΕΤΗ καθημερινά, μετά τις 22:00, προσφέρονται δωρεάν τα προϊόντα ημέρας, που έχουν περισσέψει, σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη.

Δωρεάν ψωμί σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Τον Ιούλιο του 2015, κατά το διάστημα που οι τράπεζες έπαυσαν τη λειτουργία τους, λόγω των capital controls, η εταιρία, θέλοντας να στηρίξει την ελληνική οικογένεια , προσέφερε δωρεάν ψωμί στους  συνταξιούχους,  τους άνεργους,  τους πολύτεκνους και τους άπορους, σε όλα της τα καταστήματα. Συνολικά προσφέρθηκαν 194.000 φρατζόλες, στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι την επαναλειτουργία των ελληνικών τραπεζών.

Από τότε η ΒΕΝΕΤΗ έχει θεσμοθετήσει τη συγκεκριμένη ενέργεια προς τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες, κατά την περίοδο των γιορτών, με στόχο να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας να μη στερηθούν το ψωμί, τρόφιμο πρώτης ανάγκης.

«Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»

Η εταιρία ΒΕΝΕΤΗ συμμετέχει στο δίκτυο Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων του «Μπορούμε», υποστηρίζοντας έμπρακτα το μήνυμα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη».

Μόνο το 2019, η εταιρία προσέφερε 216.122 μερίδες φαγητού αυξάνοντας την επισιτιστική στήριξη προς κοινωφελείς φορείς σε όλη την Ελλάδα.

ΒΕΝΕΤΗ & Αθλητισμός

-Χορηγός της ΠΑΕ Απόλλων

-Χορηγός της ομάδας ΣΚΑΚΙ της Πεύκης

-Ένθερμος υποστηρικτής μιας σειράς άλλων αθλητικών γεγονότων.

ΒΕΝΕΤΗ & Πολιτισμός

-Συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη

Σταθερή συνεργασία με τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη, παρουσιάζοντας εκθέσεις  στους χώρους του ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ στην Ομόνοια.

-Αναστήλωση και λειτουργία ιστορικών κτηρίων

Με στόχο την προστασία του πολιτισμού και τη  διατήρηση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, η εταιρία επενδύει στην αναστήλωση και λειτουργία ιστορικών κτηρίων, υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας.

2013 – ΝΕΟΝ / Ομόνοια. Το κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ 1948 λειτουργεί με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτηρίου. Μια πρωτοβουλία που έδωσε ξανά ζωή στην ιστορική  πλατεία και συνέβαλε στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής  κίνησης στο υποβαθμισμένο κέντρο της Αθήνας.

Προσεχή βήματα:

Μπάγκειον/ Ομόνοια. Νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ θα λειτουργήσει στο εμβληματικό κτίριο του γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ. Η αναβίωση ενός σπουδαίου δείγματος αθηναϊκής αρχιτεκτονικής, που έχει αφεθεί στη φθορά του χρόνου.

Η εταιρία έχει μισθώσει  επίσης και σύντομα θα δώσει ζωή σε δύο ακόμη εμβληματικά κτίρια της Αθήνας:

Ξενοδοχείο Μέγας Αλέξανδρος / Ομόνοια.

Κτήριο στην οδό Μηλιώνη /Κολωνάκι. Ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα σύγχρονης αρχιτεκτονικής, όπου  στο παρελθόν στεγαζόταν το Jackson’s Hall.