Διατροφή

Ισορροπημένη διατροφή

Τα τελευταία χρόνια, η σωστή διατροφή παίζει ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχει πλέον ευρεία ευαισθητοποίηση προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της πληροφόρησης και της ενίσχυσης της κατανάλωσης υγιεινών τροφίμων. Ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπερλιπιδαιμία, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η στεφανιαία νόσος και διάφορές μορφές καρκίνων έχουν συσχετιστεί με διατροφικά λάθη.

Πλέον όλο και μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών τείνει να δίνει βαρύτητα στην κατανάλωση υγιεινών τροφίμων, που δεν επιβαρύνουν την υγεία τους αλλά και τροφίμων, τα οποία είναι κατάλληλα για την πάθησή τους. Αποτελεί γεγονός ότι οι πολίτες άρχισαν τα τελευταία χρόνια να αποκτούν διατροφική συνείδηση, να γίνονται πιο επιλεκτικοί στις διατροφικές τους επιλογές και να είναι πιο αυστηροί κριτές στα τρόφιμα, που τους προτείνουν να καταναλώσουν.

Όλα αυτά αλλά και ένας μεγάλος αριθμός ερευνών, που συσχετίζουν τη σωστή διατροφή του ανθρώπου με τη σωματική του υγεία, οδηγούν πολλές εταιρείες παραγωγής και διάθεσης τροφίμων να μην ασχολούνται πλέον μόνο με την ασφάλεια του τροφίμων, που παράγουν ή διαθέτουν, αλλά και να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο κατά πόσο το τρόφιμό τους αποτελεί υγιεινή λύση ή είναι κατάλληλο για ειδικές ομάδες ανθρώπων, όπως είναι οι πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη, οι παχύσαρκοι, οι νεφροπαθείς, οι υπερλιπιδαιμικοί κ.α.

Προϊόντα ΒΕΝΕΤΗ. Προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ, λαμβάνοντας υπόψη το σύγχρονο τρόπο ζωής, τις συνθήκες διαβίωσης και με έντονο το αίσθημα της υπευθυνότητας και της κοινωνικής φροντίδας, τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με επιστήμονες διαιτολόγους – διατροφολόγους, προκειμένου να προσφέρει στον καταναλωτή φρέσκα και υγιεινά προϊόντα.

Ειδικότερα, η εταιρεία συνεργάζεται με την επιστημονική ομάδα διαιτολόγων MEDIΔΙΑΤΡΟΦΗ, προκειμένου τα προϊόντα που της να παρασκευάζονται με γνώμονα την υγεία του καταναλωτή, τη θρέψη και την αξιοποίηση των θρεπτικών συστατικών των προϊόντων της φύσης μέσα από τα προϊόντα της.

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η χρησιμότητα και θρεπτικότητα ενός προϊόντος / τροφίμου, έχει σχέση με τα υλικά, που χρησιμοποιούνται για να παρασκευαστεί.

Η ΒΕΝΕΤΗΣ με βασικό γνώμονα την παρασκευή και διάθεση τροφίμων από αγνά υλικά και συστατικά ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό, δημιούργησε μία σειρά προϊόντων με μεράκι μα πάνω απ’ όλα με σεβασμό στον καταναλωτή και την υγεία του.

Επιμέλεια :

Ιωάννης Μ. Σουπιός
Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (B.Sc)
Dip. In Eating Disorders & Obesity (NCFED)
Επιστημονικός Διευθυντής MEDIΔΙΑΤΡΟΦΗH επιστημονική επιμέλεια γίνεται από την επιστημονική ομάδα διαιτολόγων MEDIΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *