Franchise

Μια σπουδαία επιχειρηματική ιδέα. Μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρία

Παρουσίαση της εταιρίας μας

Όλα ξεκίνησαν το 1948 στην Νέα Ερυθραία στον πρώτο φούρνο ΒΕΝΕΤΗ. Από τότε  μέχρι και σήμερα, η εταιρία παράγει και διαθέτει προϊόντα αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής με απόλυτη προσήλωση στην παράδοση, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση του καταναλωτή. Το 1994 λειτουργεί το πρώτο κατάστημα με την μέθοδο της δικαιόχρησης (franchise). Το 2002, η νέα διοίκηση της εταιρίας επεξεργάσθηκε και έθεσε σε εφαρμογή ένα νέο, σύγχρονο, αναπτυξιακό πρόγραμμα ποιοτικής αναβάθμισης σε όλους τους τομείς με ταυτόχρονη αναδιοργάνωση όλων των υπηρεσιών της.

Σήμερα η ΒΕΝΕΤΗΣ διαθέτει ένα δίκτυο 110 σημείων πώλησης- γνωστά ως Φούρνοι ΒΕΝΕΤΗ- από τα οποία τα 65 λειτουργούν με τη μέθοδο του franchising και τα 45 ανήκουν στην εταιρία. Επίσης ιδιαίτερα σημαντική είναι η παρουσία της εταιρίας στον τομέα των κλειστών αγορών.

Βλέποντας μπροστά και δημιουργώντας νέες προοπτικές ανάπτυξης η εταιρία είναι προσανατολισμένη σε ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης και διεύρυνσης του δικτύου των σημείων πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ένα αναπτυξιακό πλάνο που θα συνδυάσει εταιρικές επενδύσεις σε ανακαινίσεις και δημιουργία νέων εταιρικών καταστημάτων αλλά και νέων συνεργασιών μέσω του θεσμού της δικαιόχρησης (franchise).

Το 2010 η εταιρία ΒΕΝΕΤΗΣ πρωτοπορεί για άλλη μια φορά, εισάγοντας  ένα νέο concept καταστήματος. Το νέο κατάστημα ΒΕΝΕΤΗ FOOD HALL στο Γέρακα, που είναι ο πρώτος χώρος με ολοκληρωμένες γευστικές προτάσεις, που καλύπτουν κάθε ανάγκη του καταναλωτή: Πλήρες πρωινό, πλούσιες ποικιλίες καφέ, ροφήματα, επώνυμο γλυκό και για πρώτη φορά πεντανόστιμο, υγιεινό, σπιτικό φαγητό από ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, με την υπογραφή του γνωστού σεφ Γιάννη Τζελέπη. Κι όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές. Στο νέο κατάστημα μπορεί επίσης κανείς να βρει τα πλέον εκλεκτά προϊόντα των καταστημάτων ΒΕΝΕΤΗΣ καθώς και μια νέα σειρά αρτοσκευασμάτων ειδικής διατροφικής αξίας, που για πρώτη φορά κάνουν την εμφάνισή τους στην ελληνική αγορά!

Τα κεντρικά γραφεία και η μονάδα παραγωγής της εταιρίας βρίσκονται στην Λυκόβρυση Αττικής και στεγάζονται σε σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις συνολικού εμβαδού 14.000 τετραγωνικών μέτρων.

Η ΒΕΝΕΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. με απόλυτη προσήλωση στην εξασφάλιση της άριστης ποιότητας των προϊόντων της και της άρτιας και συνεχούς εξυπηρέτησης των πελατών της, έχει καθιερώσει και τηρεί, πιστοποιημένο Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (Σ.Δ.Π.) σύμφωνο με τις αυστηρές προδιαγραφές και απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ΕΝ ISO 9001:2008 και των απαιτήσεων του συστήματος HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), αλλά και σύμφωνο με το Ελληνικό πρότυπο ΕΛΟΤ 1416:ΔΕΚ 2000. Πιστοποιήσεις που αποσκοπούν στην εξασφάλιση σταθερής και υψηλής ποιότητας των προϊόντων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, εφαρμόζοντας όλες τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Μια τεράστια ποικιλία προϊόντων

Σε όλα τα σημεία πώλησης του δικτύου ο καταναλωτής μπορεί να βρει πληθώρα φρέσκων, ποιοτικών προϊόντων, σε εξαιρετικές τιμές, όπως:
Αρτοσκευάσματα,Κουλούρια,κριτσίνια,μπισκότα,Παξιμάδια,φρυγανιές, Σφολιάτες, κρουασάν, Ζεστά και κρύα σάντουιτς, Γλυκά και προϊόντα ζαχαροπλαστικής, Κατεψυγμένες ζύμες, Παγωτά, παγωτίνια, τούρτες παγωτό, Έτοιμο φαγητό, πίτσες, πεινιρλί, Καφέδες, ροφήματα, Γαλακτοκομικά και άλλα είδη ψυγείου, Κάβα, αναψυκτικά, χυμοί, κρασιά, ποτά, Προϊόντα MINI MARKET,Υπηρεσίες CATERING κ.λπ.

Οι Αξίες μας…Το Όραμά μας

Αν θέλαμε να δώσουμε επιγραμματικά μερικά από τα σημεία του οράματος και των αξιών της εταιρίας μας θα λέγαμε:

  • «Θέλουμε να είμαστε ηγέτες στο χώρο της παρασκευής και διάθεσης προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, αποτελώντας τα καταστήματα μας την πρώτη επιλογή των καταναλωτών.»
  • «Θέλουμε οι γεύσεις, η φρεσκάδα, οι παραδοσιακές συνταγές, τα αγνά υλικά, η ποιότητα και η ποικιλία των προϊόντων μας να μας τοποθετήσουν πρώτους στις καρδιές των πελατών μας, μέσα από την πιο φιλική και ποιοτική καθημερινή εξυπηρέτηση.»
  • «Να εξασφαλίζουμε την συνεχή και κερδοφόρα ανάπτυξη της εταιρίας και του δικτύου μας, προσφέροντας αξία στην επένδυση των μετόχων και συνεργατών μας.»
  • «Να οδηγήσουμε τις εξελίξεις στον κλάδο μας, προάγοντας την έννοια της σωστής διατροφής και συνεισφέροντας στην ποιότητα ζωής του κοινωνικού συνόλου.»
  • «Να δημιουργήσουμε και να θεμελιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης και σωστής συνεργασίας με τους προμηθευτές μας, αποβλέποντας σε αμοιβαία οφέλη.»
  • «Χτίζουμε και βασιζόμαστε σε ένα ισχυρό περιβάλλον αμοιβαίας εμπιστοσύνης, αναγνώρισης και επιβράβευσης της συνεισφοράς των ανθρώπων μας, συνεχούς υποστήριξης των συνεργατών (δικαιοδόχων) μας, σκοπεύοντας ταυτόχρονα να συμβάλουμε συνεχώς στη θετική εξέλιξη, ανάπτυξη και ευημερία τους.»
  • «Νιώθουμε ότι ανήκουμε σε μια μεγάλη οικογένεια και είμαστε υπερήφανοι που η  <ΒΕΝΕΤΗΣ>  είναι κομμάτι της ζωής μας.»

Με μακρόχρονη και καταλυτική διαδρομή το όνομα ΒΕΝΕΤΗΣ σημαίνει πολλά περισσότερα από προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής …Σημαίνει…

[su_list icon=”icon: check”]

  • Εμπιστοσύνη
  • Τήρηση της παράδοσης
  • Αμοιβαιότητα
  • Απλότητα
  • Συνεργασία
  • Αυτοπεποίθηση
  • Δέσμευση για διαρκή βελτίωση
  • Ακεραιότητα
  • Ποικιλία προϊόντων
  • Προσήλωση στον πελάτη
  • Άψογη εξυπηρέτηση
  • Αξιοπιστία
  • Εστίαση στην ποιότητα
  • Εστίαση στη προστιθέμενη αξία

[/su_list]

Αυτές είναι και οι πραγματικές αξίες που καθιέρωσαν το όνομα ΒΕΝΕΤΗΣ στην κορυφή της προτίμησης του καταναλωτικού κοινού.

Ποια προσόντα πρέπει να έχεις, για να έχεις το δικό σου κατάστημα ”ΒΕΝΕΤΗ”

  • Η εταιρία μας αναζητά ανεξάρτητους επιχειρηματίες (άνδρες και γυναίκες) ηλικίας περίπου από 24-45 ετών, που επιθυμούν να κατέχουν και να διαχειρίζονται τη δική τους επιχείρηση στην Ελλάδα σύμφωνα με ένα επιτυχημένο σύστημα franchising.
  • Η εταιρία προτιμά ο υποψήφιος δικαιοδόχος να ασχοληθεί προσωπικά (αυτοαπασχόληση) με την επιχείρησή του, διαθέτοντας χρήμα και χρόνο, αλλά και την απαιτούμενη όρεξη για δουλειά. Να αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου και των προσπαθειών του στην διεύθυνση και λειτουργία του καταστήματος, επιδιώκοντας τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για το κατάστημα και για το σύστημα δικαιόχρησης.
  • Ο ιδανικός υποψήφιος θα μπορούσε να είναι απόφοιτος σχολών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Η προηγούμενη ενασχόληση, εμπειρία στον χώρο της αρτοποιίας ή τον χώρο της εστίασης είναι επιθυμητή άλλα όχι προαπαιτούμενη.
  • Σημαντική επίσης κρίνεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης της επένδυσης από ίδια κεφάλαια ή τουλάχιστον, αν προχωρήσει σε δανεισμό ή χρηματοδότηση, να έχει την δυνατότητα να καλύψει τις προσωπικές του ανάγκες κυρίως του πρώτους μήνες της επένδυσης. Εξαιρετικής σημασίας παράγοντα αποτελεί και η εντοπιότητα του υποψηφίου συνεργάτη. Η εταιρία αναζητά συνεργάτες που μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν καλές δημόσιες σχέσεις και όνομα στην τοπική κοινωνία όπου πρόκειται να δραστηριοποιηθούν.
  • Πρέπει να διαθέτει δυναμισμό, ισχυρή προσωπικότητα και εξωστρεφή χαρακτήρα. Να είναι τίμιος, αξιόπιστος, φερέγγυος. Να διαθέτει επιχειρηματικό πνεύμα, διοικητικές, οργανωτικές ικανότητες, να έχει πρακτικό μυαλό και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καθημερινή διαχείριση της επιχείρησης. Να μπορεί να διαχειριστεί ανθρώπινο δυναμικό. Να μπορεί να στρατολογήσει, να επιλέξει και να προσλάβει εργαζομένους. Να μην είναι απλά καλός στο να μαθαίνει νέα πράγματα, αλλά και ικανός να κινητοποιεί και να εκπαιδεύει τους άλλους.
  • Ιδανικά να γνωρίζουν τη λιανική πώληση και να γνωρίζουν την δυσκολία του να εξυπηρετούν πελάτες λιανικής, να έχουν την ικανότητα και την θέληση να εξυπηρετούν κόσμο.
  • Να επιθυμεί να ακολουθήσει μια κοινή πορεία, να μπορεί να λειτουργεί σε οργανωμένο περιβάλλον και να πιστεύει στην δύναμη της ομάδας και της κοινής προσπάθειας. Να ακολουθεί προδιαγραφές, οδηγίες και όρους λειτουργίας και συνεργασίας. Να είναι σε θέση να ακούει, να επιδέχεται βελτιώσεις, να μπορεί να αλλάζει και να προσαρμόζεται στον ρυθμό της αγοράς και του ανταγωνισμού. Να είναι αποφασισμένος να εργαστεί στα πλαίσια της μεθόδου του franchising.
  • Να είναι προετοιμασμένος να δουλέψει πολλές ώρες, με σκοπό να πετύχει η επιχείρησή του. Η εταιρία αναζητά συνεργάτη με ισχυρά κίνητρα και θέληση να πετύχει. Συνεργάτη που να νιώθει περήφανος να ανήκει στο συγκεκριμένο δίκτυο, να εκπροσωπεί την συγκεκριμένη επωνυμία και τις αξίες της, να επιθυμεί να προσφέρει στους πελάτες, στην τοπική αγορά, στην οικογένεια του, στο δίκτυο. Συνεργάτη με αυτοπεποίθηση και ενθουσιασμό για το προϊόν και τις υπηρεσίες που θα εξουσιοδοτηθεί να προωθήσει.
  • Ο υποψήφιος Δικαιοδόχος, αφού επιλεγεί, πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα αυστηρό πρόγραμμα εκπαίδευσης, η διάρκεια του οποίου εξαρτάται από την πρόοδο του υποψηφίου και την εξακρίβωση από την εταιρία ότι ο υποψήφιος είναι κατάλληλα εκπαιδευμένος, για να ανοίξει και λειτουργήσει έναν κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ».

Τέλος, η εταιρία μας προσφέρει ειδικά προγράμματα υποστήριξης και χρηματοδότησης σε απόφοιτους σχολών αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής.

 

Επιλογή καταστήματος. Ένας χώρος που οφείλει να σέβεται τον καταναλωτή και το όνομα ΒΕΝΕΤΗΣ.

  • Το κατάλληλο κατάστημα πρέπει να βρίσκεται στον εμπορικό κορμό ή πλησίον αυτού ή σε οδικό άξονα μεγάλης κυκλοφορίας, ιδιαίτερα πεζών, της εκάστοτε περιοχής ενδιαφέροντος. Το σημείο να είναι κομβικό, ορατό και εύκολα προσπελάσιμο από το καταναλωτικό κοινό.
    Να διαθέτει επαρκείς και εύκολα προσβάσιμες θέσεις στάθμευσης.
    Να καταλαμβάνει έκταση τουλάχιστον 100τ.μ. – 130τ.μ. χωρίς τους βοηθητικούς χώρους.
  • Το κόστος επένδυσης για την διαμόρφωση ενός καταστήματος «ΒΕΝΕΤΗ», συμπεριλαμβανομένων των δαπανών κατασκευής, διαμόρφωσης, χωροργάνωσης, μηχανολογικού, ηλεκτρικού, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μηχανογράφησης, σηματοδότησης και του κόστους αγοράς του πρώτου εμπορεύματος,  ξεκινά περίπου από τα 160.000 €.
  • Κάθε κατάστημα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις αυστηρές οδηγίες, σχέδια και προδιαγραφές κατασκευής, διαμόρφωσης, χωροργάνωσης και εξοπλισμού της εταιρίας.
  • Κάθε κατάστημα «ΒΕΝΕΤΗ» πρέπει να χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα, ποιότητα, ποικιλία, καθαριότητα,  οργάνωση των χώρων παράθεσης, δυνατότητα οπτικής πρόσβασης στους χώρους παρασκευής. Να είναι έντονη η μυρωδιά του ψωμιού, να αποπνέει μια παραδοσιακή αίσθηση από τα υλικά δόμησης και από τα προϊόντα του, να είναι διάχυτη η αίσθηση της περιποίησης και να προσδίδει την δυνατότητα της επιλογής. Γύρω από το ταμείο ή σε σημεία πολύ κοντινά στους πελάτες θα πρέπει να υπάρχουν δείγματα για γευστικές δοκιμές.
  • Αυτό το μοντέλο καταστήματος χρειάζεται για να λειτουργήσει εκτός από τον Υπεύθυνο Καταστήματος  (κατά προτίμηση τον επιχειρηματία) τουλάχιστον άλλα τρία (3) άτομα. Ο αριθμός του προσωπικού έχει άμεση σχέση με την δυναμική της τοπικής αγοράς, την εισροή πελατών και των κύκλο εργασιών.
  • Για την τροφοδοσία του καταστήματος, απαιτείται μεταφορικό μέσο που να πληροί τις προδιαγραφές, που ορίζουν οι εκάστοτε ισχύοντες κανόνες μεταφοράς  προϊόντων άρτου και γενικά τροφίμων.
    Το κατάστημα λειτουργεί καθημερινά, χωρίς διακοπή τις Κυριακές και τις αργίες, από τις 05.00 π.μ. μέχρι τις 22.00 μ.μ. (συμπεριλαμβανομένων και των εργασιών προετοιμασίας του καταστήματος) σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει ο δικαιοπάροχος.

Συνοπτικός πίνακας βασικών μεγεθών.

Μέγεθος καταστήματος : 60 – 130 τ.μ. (χωρίς τους βοηθητικούς χώρους)
Υψος επένδυσης : Από 160.000 €
Entry fee : 15.000 €
Royalties : ΟΧΙ
Marketing fee : 2% επί των καθαρών αγορών χονδρικής το οποίο αντιστοιχεί περίπου σε 0,5% στις πωλήσεις λιανικής.

*Στις παραπάνω τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *